Meteen naar de inhoud

In afvalstad Arnhem is iedereen inzamelervaringsdeskundig

  Sinds enige tijd worstelt Arnhem met de afvalverwerking. Gekapte spijkerbomen verdwijnen in de versnipperaar, bladblazers maken de straten onveilig, takken en twijgen krijgen een rode kaart in de bladkorf, hondenpoep migreert naar kinderspeelplaatsen, aanbestedingen leiden tot leegstand in de ciculaire energiecentrales, vuilnisbakken en afvalcontainers verdwijnen in een bodemloze bezuinigingsput, de rioolheffing staat ter discussie terwijl het regenwater door de kolken weer de straat op spuit, papier wordt niet meer opgehaald, plastic superheroes waaien door de straat, de extra minicontainers zijn de trap niet op te slepen, omgekeerd inzamelen leidt tot mysterieuze gewichtstoenames en de man met de hamer bewerkt talloze nieuwe containers zodat de afvalpaslezers al voor de feestelijke ingebruikname moeten worden vervangen.

  Enquête
  Terwijl inventieve bewoners vragen om een pasloos babyafvalluikje aan de zijkant van elke container, extra hulphondepoepzakjes en zelfbeheervuilnisbakken in de wijk, buigt de gemeente zich over de eerste evaluaties. Wat hebben de proeven met omgekeerd inzamelen, pasgestuurd storten en extra participatiecontainers nu precies opgeleverd, behalve ergernissen, onbegrip en communicatiestoornissen? Het zal nog wel even duren voordat het antwoord er is. Daarom nu alvast een mini-enquête van onze eigen onderzoekschool: het SGA. Het invullen kost minder tijd dan het openen van de gemiddelde container. Ga dus nu direct naar de enquête.

  afvalpasrestafvalafvalpaslezerafvalpasuitgelezen

  PS
  In Rotterdam zijn ze er al uit: Vuil trekt vuil aan : Als gemeenten afval op straat niet opruimen, gooien burgers er nog meer afval bij. Dat blijkt uit een onderzoek in Rotterdam-Zuid (NRC 17 juli 2014).

  vuiltrektvuilaan