Meteen naar de inhoud

Snel verdienen

dealZe zitten allemaal aan tafel. De ontwikkelaar die financiering heeft geregeld. De aannemer met de bouwclaim. De makelaar die de verkoop gaat doen. De verhuurder die de exploitatie op zich neemt, zodra er een belegger is gevonden. Ze gaan allemaal aan dit project verdienen. De een wat eerder dan de ander. Maar de champagne is straks voor iedereen.
De aannemer laat zijn planning nog eens zien. Als hij deze maand niet kan beginnen, gaan zijn onderaannemers naar een ander project en wordt het heel duur om anderen in te huren. De makelaar heeft een veelbelovende lead in Duitsland en wil volgende week een rondleiding organiseren. Maar dan moet er wel een getekend contract zijn. Intussen is de herziene offerte van de installateur nog steeds niet binnen. Hij wacht nog op de laatste berekeningen van de constructeur, die in China is voor een ander project. Er zijn geruchten over een nakend faillissement van een van de leveranciers. En het is nog helemaal niet zeker dat die eerste grote huurder ook echt komt. Die heeft ook nog een optie dichter bij het centrum. En dan is er nog de kwestie van de makelaar die meekwam met de ontwikkelaar. Moet die wel zo’n hoge vergoeding krijgen?
Om de risico’s te verdelen is afgesproken dat een deel van de betalingen pas zal plaatsvinden als de volgende fase begint. Tegen die tijd zijn de rente en de olieprijs misschien weer terug op de oude niveaus, zodat er geen herberekening meer nodig is van de verdeling van de aanlooptekorten.
Maar de grondeigenaar vindt dat hij al lang genoeg heeft gewacht op zijn geld. Hij wil niets meer verrekenen. Als hij volgende week niet volledig uitbetaald krijgt, heeft hij een andere optie achter de hand. Voor de aannemer en de verhuurder maakt dat niet veel uit, maar de anderen kunnen dan misschien niet meer meedoen. Zij willen niet langer wachten op de offerte van de installateur. Zij willen nu doorpakken. De ontwikkelaar geeft aan dat zijn rentebeding nog twee dagen geldig is. Er moet nu getekend worden, anders wordt het voor iedereen duurder. Maar is dat wel zo? Sommigen hebben er misschien baat bij om nog even te wachten. Is dit wel het beste moment om te tekenen?

Dreigt u ook in zo’n soort situatie te komen? Neem dan contact op met 7A.
[contact-form-7 id=”1668″ title=”herkent u deze situatie”]